Ga direct naar de inhoud.

Payroll

Payrolling van technische medewerkers

Interesse in deze dienst?

Neem contact met ons op

Waarom kiest u niet voor payrolling via Detawest?

Als werkgever heeft u een hoop verplichtingen richting uw medewerkers. Verplichtingen die een groot beslag doen op de kennis en tijd in uw bedrijf.
Met payrolling blijven uw medewerkers ‘uw’ medewerkers, maar staan zij bij Detawest op de loonlijst. Dit scheelt u veel administratieve en arbeidsrechtelijke rompslomp!

Voordelen van Detawest Payroll

Geen werkgeversrisico's

Met payrolling komen uw medewerkers bij Detawest in dienst. Omdat wij formeel werkgever zijn, loopt u geen arbeidsrechtelijke risico's wat betreft arbeidsongeschiktheid, ontslagprocedures, etc.

Geen kosten bij ziekteverzuim

Omdat Detawest juridisch werkgever is van de medewerkers die bij u in dienst zijn, nemen wij ook de kosten van het ziekteverzuim en alle bijbehorende administratieve verplichtingen van u over.

Lagere personeelskosten

Doordat wij gespecialiseerd zijn in het contract- en verloningsproces, pakt payrolling in veel gevallen zelfs goedkoper uit dan wanneer u de medewerkers zelf in dienst zou nemen. U bespaart aanzienlijk op de kosten van salarisadministratie, verzekeringen, personeelsadministratie en eventuele ziektekosten.

Minder administratie

Wij regelen alle administratieve werkzaamheden voor u. Zowel de personeels- en salarisadministratie als de verzuimadministratie en het contact met de hierbij betrokken instanties. Uw medewerkers kunnen bij onze backoffice terecht met hun vragen.

Betrokken medewerkers

Bij payrolling zorgt u zelf voor de werving en selectie van uw medewerkers. Op deze manier beslist u zelf of een kandidaat binnen uw organisatie past. Ook de personeelsplanning, inwerkperiode en de functioneringsgesprekken laten wij graag aan u over. Uw medewerkers moeten immers vooral betrokken zijn bij úw organisatie.