Ga direct naar de inhoud.

Het kennismakingsgesprek

Van alle kandidaten ben jij door de eerste selectie gekomen, je bent uitgenodigd voor een gesprek en hebt daarmee 95% van de medekandidaten achter je gelaten. In dit artikel geven we je tips zodat je helemaal voorbereid bent voor het kennismaking- en sollicitatiegesprek.

Lees meer

AVG wat betekent dit voor jou als medewerker?

In dit artikel bieden we jou meer inzicht in je rechten en helpen we je zo om je privacy te beschermen. Nu bijna alles digitaal gaat is dit belangrijker dan ooit.

Lees meer

Krijg het gesprek aan de praat en bepaal je toekomst

Het nieuwe jaar is begonnen en binnenkort zit je met je leidinggevende aan tafel om afspraken te maken over je kwaliteit van functioneren en je ontwikkelplannen voor 2019. Wat zijn jouw doelen voor dit nieuwe jaar?

Lees meer

It's winter

De winter is vanaf vandaag officieel begonnen. De dagen worden korter en de nachten langer. Je komt met moeite je bed uit. In dit artikel geven we je een aantal tips zodat je het weer overleeft tot aan de zomer.

Lees meer

Stand out from the crowd

Misschien vind je het lastig jezelf te verkopen. Je wilt niet arrogant overkomen. Toch is het belangrijk dat je jezelf via  je cv verkoopt. Houdt daarmee rekening met een goede balans tussen ‘te bescheiden’ en ‘opscheppen’. De samenvatting is na je werkervaring het belangrijkste onderdeel van je cv. Pak de kans om jezelf te presenteren en laat zien wie je bent.

Lees meer

Beelden zeggen meer dan woorden

Nog niet zo lang geleden was een foto op je cv erg ongebruikelijk. Kandidaten vonden dat selecteurs moesten afgaan op je werkervaring en behaalde resultaten in het verleden, niet op je uiterlijk. Een professionele profielfoto is niet verplicht, maar wel een goede toevoeging.

Lees meer

De waarheid over jou op 2 A-4tjes

Jij bent de oplossing met je jarenlange ervaring en passende competenties. Maar hoe maak je dit zichtbaar? Jouw cv is daarbij een goed hulpmiddel. Tijdens dit artikel nemen we je mee in de do’s en dont's van jouw cv op de inhoud. Mensen in verschillende functies kunnen jouw cv als eerste selecteren.

Lees meer

Basistips voor je cv

Je hebt de baan gevonden die bij je past en wilt solliciteren. Hoe maak je een cv en wat kan je het beste doen om je voor te bereiden op een kennismakings- en sollicitatiegesprek? 

Lees meer

De nationale dag van de baas

17 oktober was het de nationale dag van de baas. Dit was je kans om je werkgever een keer in de schijnwerpers te zetten. Wat vind jij van je werkgever? 

Lees meer

Wie ben jij op LinkedIn?

In het artikel van 12 oktober heb je al een aantal handvatten aangereikt gekregen om je LinkedIn-profiel te verbeteren. Na het lezen van dit artikel heb  je een goede basis om je profiel verder te optimaliseren.

Lees meer

Draag een pak van professionaliteit

Het begon met een flyer met de slogan ''Suit Up!''. Barney Stinson uit How I Met Your Mother  voelde zich op dat moment depressief en nam het advies van de flyer. Stiekem willen we allemaal wel zijn zoals Barney. Daarom 13 oktober, Suit-Up day. Dat is legen-wait-for it!- DARY. 

Lees meer

LinkedIn, jouw digitale reputatie

In dit artikel krijg je de kans om vanuit de visie van een ervaren hr consultant naar je LinkedIn- profiel te kijken.

Lees meer

Wie is er verantwoordelijk voor jouw werkgeluk?

Regelmatig zie je de posts over werkgeluk voorbij komen in je feed van bedrijven en hun gelukkige medewerkers. Het werkgeluk gaat over een gevoel van geluk dat jij krijgt van je werk. Daarbij gaat het over de positieve emoties die je ervaart. 

Lees meer