It's winter

De winter is vanaf vandaag officieel begonnen. De dagen worden korter en de nachten langer. Je komt met moeite je bed uit. In dit artikel geven we je een aantal tips zodat je het weer overleeft tot aan de zomer.

Auto vs. winter
Je wilt naar werk, maar je auto start niet. Niets vervelender dan dat op de vroege morgen. Voorkom dit door je accu op tijd door te laten meten. Als het vriest bestaat de kans dat deze sneller leegloopt. Vul je ruitensproeiervloeistof bij met een antivriesvariant. De blauwe, niet de roze vloeistof. Wist je dat motorolie het verschil kan maken tussen of een auto wel of niet start als het vriest? Een fles achterin je auto is daarom een goed idee. Tot slot wissel je zomerbanden door winterbanden voor meer grip.I’m cold
Ook jij mag ondanks het koude weer naar buiten om te werken. Werken bij een tempratuur rond het vriespunt zorgt voor een ‘speciale’ aanpak. Het is belangrijk dat als je buiten werkt, jezelf weet warm te houden. Thermokleding is hierbij onmisbaar, dit zorgt ervoor dat de natuurlijke warmte van je lichaam behouden blijft. Daarnaast zijn dikke wollen sokken en een muts onder je veiligheidshelm ook onmisbaar.

Discussie over kantoor klimaat
De ene collega heeft het koud, de ander te warm. Onder het mom ‘’ik ga even naar het toilet’’ wordt de tempratuur regelmatig naar beneden en omhoog gedraaid op kantoor.  Wat is de ideale tempratuur voor op kantoor? Diverse onderzoeken zijn er in het verleden geweest, maar er bleek geen ideale tempratuur te zijn.  Zo is het dat vrouwen het vaker koud hebben dan mannen. Dit lijkt vooral te komen omdat mannen vaak een warm pak aanhebben. De onderlinge verschillen hebben te maken met lichaamsbouw, leeftijd en de kleding die wordt gedragen.

Be prepared
Kom je er niet uit over de kantoor tempratuur? Bereid je goed voor en kleed je aan in laagjes. Wanneer het buiten vriest is de kans groot dat binnen op kantoor de verwarming op kernsplitsing staat. De dikke, donzige trui die je aan had getrokken in de ochtend, zal plotseling niet meer zo aangenaam aanvoelen. De oplossing: ga altijd voor laagjes. Doe onder je dikke wintertrui altijd een T-shirt en zorg ervoor dat je altijd een neutraal colbert of blazer hebt hangen voor onverwachte (formele) afspraken.

Ben je op zoek naar een kantoor met een fijne tempratuur of ben je op zoek naar warme hartelijke collega’s? Wij matchen jou graag https://www.detawest.nl/vacatures

Auteur: Caroline Jacobs

Terug naar overzicht

Deel via:

Lees ook