Uitzenden via Detawest

Het uitzenden via Detawest heeft véél voordelen. Allereerst bieden wij jou vijfenhalf jaar flexibiliteit aan waarin je de eerste anderhalf jaar een onbeperkt aantal contracten mag aanbieden. Binnen deze periode betaal je de eerste 26 weken niet voor pensioen en heb je geen ziekterisico. Na anderhalf jaar mogen wij in vier jaar tijd de medewerker zes contracten aanbieden. 

Vast tarief en geen risico

We hebben diverse mensen in onze database die we je kunnen aanbieden op zeer flexibele basis tegen een vooraf afgesproken tarief. Zowel de duur van de werkzaamheden als het aantal uren per week zijn flexibel. Daarentegen is onze focus wél op de langer termijn en vast dienstverband na goed functioneren van onze mensen.

Onze voorkeur ligt niet bij de korte termijn. Enkele uitzonderingen daar gelaten. Mensen aannemen via een uitzendbureau heeft als voordeel dat je langer de tijd hebt om de kandidaten te beoordelen op geschiktheid.  Het risico wordt hierdoor kleiner dat een vaste medewerker niet past binnen jullie bedrijf. 

Bespaar tijd en geld

Detawest neemt ook je administratieve werkzaamheden uit handen. Hierdoor bespaar je flink op de kosten van de personeelsadministratie. Daarnaast bieden we zekerheid en flexibiliteit in de vorm van het fasen systeem. Er zijn in totaal vier fases. Fase één en twee zijn het meest flexibel. Fase drie is een contract voor bepaalde tijd. Fase vier is een contract voor onbepaalde tijd.